Kunst & CultuurOnderwijs Ooststellingwerf

Woensdag 17.30-19.00u

Is dansen wat je het liefste doet? Heb je al enige danservaring en wil je de beste danser worden die je kan zijn? Bij DansTalent! kun je je verder ontwikkelen op verschillende vlakken en in verschillende stijlen. Per seizoen werken we in een aantal blokken aan verschillende dansstijlen. DansTalent is bedoeld als extra les naast een reguliere dansles.Elk seizoen komen er meerdere aspecten van dans aan bod. Hieronder kan je lezen wat er in een dansjaar voorbij kan komen.

Techniek/lenigheid/kracht
In dit blok richten we ons o.a. op het verbeteren van de techniek door het herhalen van basispassen en bewegingen die in elke dansstijl terug te vinden zijn. Hoé voer je een bepaalde danspas uit en wat komt er allemaal bij kijken? Hoge benen, splitten en spagaten en sprongen waarbij het lijkt alsof je vliegt? Hier gaat heel veel oefening aan vooraf. Elke dag herhalen zodat je steeds leniger wordt en de mooiste danspassen met gemak kan uitvoeren! Voor het publiek moet het natuurlijk lijken alsof je danst zonder moeite, licht als een veertje wanneer je springt en moeiteloos allerlei moves op de grond. Dan komt kracht om de hoek kijken en daar is veel power voor nodig. Tijdens deze lessen komt het aan op liefde en passie voor dans en muziek, doorzettingsvermogen, wilskracht en concentratie om naast leuke en mooie dansen ook de beste danser op inhoudelijk vlak te worden! Ieder op zijn of haar eigen niveau en zonder het plezier uit het oog te verliezen.

 

Klassiek Ballet
Leer in dit blok de basis van klassiek ballet. Lichaamshouding, positie van armen en benen, typische bewegingen en passen die de basis vormen voor alle dansstijlen! Onmisbaar als je van dansen houdt en je graag wilt ontwikkelen!

Streetjazz
POWER! Dat is hét woord wat past bij deze stijl. Stoere bewegingen worden met kracht uitgevoerd op pittige, hedendaagse muziek.

Modern
Muziek vertelt een verhaal en in dit blok gaan we dit combineren met dans. Het combineren van bewegingsvormen, bijzondere muziek en veel eigen input vormen de basis van deze cursus. Een verrijking op dansgebied en een mooie manier om je eigen stijl te ontdekken en ontwikkelen!

Show/Musical
Hou je van de spotlights? Of wil je juist meer aan je uitstraling werken? In dit blok leer je dans en theater combineren. Vrolijke muziek met ondersteunende danspassen waarbij je je van top tot teen inleeft en een prachtige show leert neer te zetten!

Choreografie
Een dansles volgen is één ding, maar je eigen choreografie maken vraagt hele andere kwaliteiten. In de laatste weken van het seizoen leer je om bewegingen achter elkaar te zetten, een interessante combinatie te maken en je muzikaliteit toe te passen. Je sluit dit blok af met een zelfgemaakte choreografie