Kunst & CultuurOnderwijs Ooststellingwerf

Voor groep 1/2/3
Tijdens deze workshop werken we met emotiemaskers. Deze maskers vertegenwoordigen de vier basisemoties. Voor de workshop begint krijgen de leerlingen een mini-voorstelling te zien van 10 minuten waar de verschillende maskers voorbij komen waarmee gewerkt wordt. Na deze introductie gaan de leerlingen aan de hand van oefeningen werken aan het nog duidelijker vormgeven van deze emotie met het hele lichaam. De workshop wordt afgesloten met het spelen van één of meerdere groepsscènes.

Voor groep 3/4/5
Voor deze workshop maken we gebruik van karaktermaskers. Tijdens de workshop staan we stil hoe je met je lichaam laat zien wie je bent en wat voor beelden je daarmee bij een publiek oproept. Er wordt gewerkt met een aantal oefeningen afkomstig uit het dans- en bewegingstheater. Deze workshop wordt afgesloten met het spelen van verschillende groepsscènes.

Voor groep 6/7/8
In deze workshop werken we weer met dezelfde karaktermaskers. Naast het maximaal gebruiken van het lichaam om te laten zien wie je bent bekijken we ook hoe je met karaktermaskers kan laten zien hoe je voelt. Na deze workshop weten de leerlingen hoe ze hun lichaam kunnen inzetten om een karakter vorm te geven. Daarnaast staan we ook stil bij de fysieke componenten van waaruit een basis-emotie is opgebouwd en hoe je dat kan toepassen in een groeps-scène. Deze workshop wordt afgesloten met een solo-scène voor de groep.