Kunst & CultuurOnderwijs Ooststellingwerf

Kunst & COO en Keunstwurk
Kunst & COO werkt provinciaal samen met Keunstwurk aan duurzame en betekenisvolle cultuureducatie met thema’s uit de omgeving van de school (po en vo). Hiervoor trainen we de leerkrachten en (kunstvak)docenten. Dat kan bij elk vak en bij elk projectthema.

Waar kunnen we mee helpen?
Misschien wil je inspiratie, aan de slag met creativiteitsontwikkeling of talentgedreven werken of heb je gewoon eens een andere blik nodig op je dagelijkse onderwijspraktijk. Het kan allemaal!

Hier enkele vragen die we binnenkrijgen van scholen:
Hoe kunnen we meer inzetten op talentgedreven werken?
Wij willen graag meer eigen inbreng van de leerlingen bij de tekenlessen?
Kunnen jullie helpen ons onderwijs betekenisvoller te maken voor de leerlingen?
Weten jullie hoe we de omgeving meer kunnen betrekken bij het onderwijs?
Hoe kunnen we kunst en cultuur integreren bij vakoverstijgend werken?

Aan de slag met de cultuurverbinder
In elke regio werkt een cultuurverbinder van Keunstwurk, die samen met het kunstencentrum, de gemeente en soms ook schoolbesturen werkt aan het vernieuwen en verdiepen van cultuureducatie op jouw school. In Ooststellingwerf is dit Heleen van der Peet. Zij verbindt de vraag van je school met kunst en cultuur.

Maakplaats: leren door te doen
Een educatietraject op een school noemen we een Maakplaats. Door samen te onderzoeken, te ontwikkelen en te doen brengen we de cultuureducatie een stap verder. Ieders talent en creativiteit telt mee! We onderzoeken en leren samen wat werkt. Met je leerlingen of met je team. We helpen je om je ideeën concreet op papier te zetten en te vormen tot een plan waarmee je je schooldirectie kunt overtuigen. We bieden begeleiding van het gehele project van begin tot eind: van het organiseren en uitvoeren tot de evaluatie en verantwoording.

Individuele training
Ben je schoolleider, leerkracht of kunstvakdocent en wil je individueel inspiratie opdoen en blijven leren op het gebied van cultuureducatie? Dan hebben we o.a. twee landelijke cursussen voor je: ICC (PO en VO) en Talentgedreven werken. Kijk op kekcultuureducatie.nl bij ‘deskundigheidsbevordering’ voor het actuele aanbod.

Projecten
Via Keunstwurk kun je ook aan de slag met cultuureducatieprojecten die in de hele provincie aangeboden worden, zoals Keunstryk (Taalplan Frysk) en Filmhub Noord. Kijk op www.kekcultuureducatie.nl bij ‘projecten’. 

Hoe kom ik in contact?
Heleen van der Peet, cultuurverbinder bij Keunstwurk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor meer informatie over cultuureducatie bij Keunstwurk op www.kekcultuureducatie.nl.
Daar kun je je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws over cultuureducatie in Friesland, zoals trainingen en evenementen!