Kunst & CultuurOnderwijs Ooststellingwerf

Mirjam CornelisseMirjam Cornelisse ontving haar zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Twents Conservatorium in Enschede. In 1989 sloot zij haar studie af en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus. Na haar studie volgde zij zanglessen in o.a New York ( Marlène Malas) en België ( Noëlle Barker). Vanaf 1983 was Mirjam Cornelisse als zangeres verbonden aan het koor van de Nationale Reisopera. Dit contract is door bezuinigingsmaatregelen in januari 2013 ontbonden. Naast haar actieve zangcarrière geeft zij privé zanglessen, stemvorming aan koren, zang en bewegingslessen aan basisscholen van groep 1 t/m groep 8.

Mirjam is dirigente van "The Swinging Stones" te Steenwijk, een swingend koor bestaand uit 36 dames. Vanaf augustus 2013 is zij ook dirigente van het gemengd koor Alta Trinita te Bovensmilde. Mirjam Cornelisse is als zangpedagoge verbonden aan de muziekschool Coöperatie Kunst & COO te Oosterwolde (FRL). Ze geeft zangles op basis van een klassieke zangmethode. Daarbij ligt de nadruk op noten lezen, ademhaling en techniek. Het repertoire bestaat, naast klassiek, uit hedendaagse popmuziek. Let wel: met gezond stemgebruik. De zanglessen zijn op maandag en woensdagmiddag.

Als zangeres is Mirjam Cornelisse actief als soliste bij o.a koren. Zij vormt samen met Karin Brunt (mezzo sopraan) en Hannie Slingerland (sopraan) een ensemble waarmee ze regelmatig optreedt. Haar vaste begeleider is pianist Hans Erik Dijkstra. In januari 1995 zong zij de rol van kleine Sjoerd in de opera Rixt ter gelegenheid van de opening van de schouwburg in Leeuwarden, hiervan is een opname op CD verschenen.